Синоќа на БИТ ФЕСТ: Рок симфонија на Камерен оркестар

Синоќа на БИТ ФЕСТ: Рок симфонија на Камерен оркестар

Синоќа битолчани имаа прилика да слушаат Рок симфонија, што беше еден од најголемите културни настани во Битола, кои се рамките на “Битфест“. Рок симфонијата во организација на Камерниот оркестар од Битола и се одржа на ракометното игралиште во Битола, а…
 Синоќа на БИТ ФЕСТ, театарска претстава „Народен непријател“

Синоќа на БИТ ФЕСТ, театарска претстава „Народен непријател“

Синоќа во рамките на програмата на “Бит фест“ на сцената на Народниот театар од Битола беше одиграна претставата “Народен непријател“, во изведба на Македонскиот народен театар, а вљубениците во театарот од Битола беа во голем број. „Народен непријател“, драмата која…