Битола Њуз: Вечер завршува Битола Шекспир фестивал со „Хамлет“

Битола Њуз: Вечер завршува Битола Шекспир фестивал со „Хамлет“

Ансамблот на Драмски театар „Иван Радоев“ од Пловдив, вечер со претставата „Хамлет“, ќе го затвори годинешниот “Битола Шекспир фестивал“, на сцената на НТ Битола, кој е во рамките на “Бит фест 2022“. Повеќе можете да прочитате на следниот линк: Вечер…
 Битола Њуз: Концерт на Марко Виденовиќ насловен „Bitola stories“

Битола Њуз: Концерт на Марко Виденовиќ насловен „Bitola stories“

Програмата на битолското културно лето „БИТ ФЕСТ“, вечерва најавува прекрасен настап на Марко Виденовиќ – септет исполнет со композиции со битолски приказни, авторско дело на Виденовиќ. Концертот насловен „Bitola stories“, кој ќе се одржи вечерва во Офицерскиот дом во Битола,…