СО КОНЦЕРТ НА ГРУПАТА „МЕМОРИЈА“ ЗАВРШИ 14 ИЗДАНИЕ НА БИТ ФЕСТ 2022

СО КОНЦЕРТ НА ГРУПАТА „МЕМОРИЈА“ ЗАВРШИ 14 ИЗДАНИЕ НА БИТ ФЕСТ 2022

Со концерт на групата „Меморија“, синоќа на Ракометното игралиште, заврши програмата на 14 издание на битолското културно лето „БИТ ФЕСТ“. Содржините кои беа дел од програмата, согласно целта на организацијата на БИТ ФЕСТ, дадоа концепт на издигнување на фестивалот на…
 НАСТАП НА КАМЕРНИОТ ХОР „ОДЈЕК“

НАСТАП НА КАМЕРНИОТ ХОР „ОДЈЕК“

Како дел од програмата на битолското културно лето БИТ ФЕСТ, во културниот и информативен центар Битола, синоќа се одржа концерт на Камерниот хор „Одјек“ од Пожаревац.Публиката имаше можност да ужива во изведбата на традиционални песни од Балканот, меѓу кои “Што…