„ЉУБОВ И СВЕТЛИНА“

„ЉУБОВ И СВЕТЛИНА“

Играта на светлината одлично ја надополни музичката вечер наречена „Љубов и светлина“ на која настапија Марина Коруновска – мецосопран, Александра Ристевска – пијано и Марјан Бакревски – кларинет, синоќа во Офицерскиот дом, во рамките на Бит фест.Спојувањето на тројца врвни…
 „НЕЗАБОРАВ“ ГИ ВРАТИ БИТОЛЧАНИ НИЗ МУЗИЧКИОТ БИТОЛСКИ ВРЕМЕПЛОВ

„НЕЗАБОРАВ“ ГИ ВРАТИ БИТОЛЧАНИ НИЗ МУЗИЧКИОТ БИТОЛСКИ ВРЕМЕПЛОВ

Синоќа, пред бројна публика во Центарот за култура, по 12 пат, се одржа музичката манифестација „Незаборав“, на која беа изведени песни за Битола.На концертот, во музичка придружба на групата „Калабалак“, настапија Велчо Петровски- Папал, Боби Поповски – композитор на легендарниот…