ЗАПОЧНА 14 ИЗДАНИЕ НА БИТ ФЕСТ

ЗАПОЧНА 14 ИЗДАНИЕ НА БИТ ФЕСТ

Над 2000 гости, синоќа го исполнија амфитеатарот на античкиот локалитет Хераклеја, на свеченото отворање на Битолското културно лето БИТ ФЕСТ кое од оваа година има нов концепт. Концертот на Каролина Гочева потврди дека, ваквиот пристап почнува да се реализира уште…
 ЗАПОЧНУВА 14 ИЗДАНИЕ НА БИТ ФЕСТ

ЗАПОЧНУВА 14 ИЗДАНИЕ НА БИТ ФЕСТ

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, на денешната прес конференција информираше за Битолското културно лето, кое започнува утре, со Концерт на Каролина Гочева во Хераклеја и ќе трае до 31 август. Оваа година, БИТ ФЕСТ воведува нов концепт на културно…