ЗАМРЗНАТИОТ ПЕТКО И 5+ФАМИЛИЈА

ЗАМРЗНАТИОТ ПЕТКО И 5+ФАМИЛИЈА

Радост, песна, музика и игра го исполни Платото пред Офицерскиот дом во Битола, каде многубројната публика се забавуваше заедно со Замрзнатиот Петко и 5+ Фамилија. Големата забава на Сладоленд, најмногу ги разигра најмладите низ прекрасното музичко – сценско доживување, кое…
 ПРАЗНИКОТ НА МУЗИКАТА „СОЛСТИС“

ПРАЗНИКОТ НА МУЗИКАТА „СОЛСТИС“

Како дел од програмата на Битолското културно лето „БИТ ФЕСТ“, во организација на Француската алијанса, а со поддршка од општина Битола, синоќа се одржа 20 јубилејно издание на Фестивалот „Солстис“ – празникот на музиката. На 10 сцени од Старата чаршија…