Нова Македонија: Почнува битолското културно лето „Битфест 2022“

Нова Македонија: Почнува битолското културно лето „Битфест 2022“

Со целовечерниот концерт на популарната македонска поп-пејачка Каролина Гочева, во амфитеатарот „Хераклеја“ вечерва официјално стартува годинашнто културно лето „Бит фест 2022“. Во рамките на 14-то издание на „Бит фест 2022“ битолчани и големиот број гости, кои овие летни денови се…