Утре стартува „Локум фест“

Утре стартува „Локум фест“

Во рамките на „Бит фест“ утре во Битола свечено ќе биде отворено шеснаесетото издание на Балканскиот етно фестивал„ Локум фест 2022. Локум фест е првата фестивалска манифестација во Македонија која својот зародиш го има во старата битолска чаршија, како обид…
 Вечерва поп симфонија во рамките на Балкан гала фестивалот

Вечерва поп симфонија во рамките на Балкан гала фестивалот

Како дел од програмата на битолското културно лето, вчера во Битола започна Балкан гала фестивалот. На првата концертна вечер на рок симфонија во придружба на Камерниот оркестар на Битола, настапија Ристо Вртев – Архангел, Гиле – Електрични Оргазам, Михајло Трајковски…