ПРОМОВИРАНА ДЕТСКАТА КНИГА „ПРИКАЗНИ ЗА ДЕЦА И ЖИВОТНИ“ ВО БИТОЛА

ПРОМОВИРАНА ДЕТСКАТА КНИГА „ПРИКАЗНИ ЗА ДЕЦА И ЖИВОТНИ“ ВО БИТОЛА

Во Палатата на културата – Офицерскиот дом во рамките на Бит фест, беше одржана работилница и промоција на „Приказни за деца и животни“ од Тихомир Јанчовски. „Приказни за деца и животни“ е неговата прва книга за деца, се работи за…
 Одличен настап на „Мизар“ во Битола

Одличен настап на „Мизар“ во Битола

На Платото пред Офицерскиот дом во Битола, во рамките на програмата на „БИТ ФЕСТ“, пред битолската публика настапи култната македонска музичка група „Мизар“, една од најзначајните и највлијателни македонски групи, чија трага е длабоко врежана во современата македонска култура. Повод…