Изложба на графички дела од македонски ликовни уметници на Бит фест

Изложба на графички дела од македонски ликовни уметници на Бит фест

Во Офицерскиот дом, како дел од програмата на битолското културно лето, е отворена изложбата „Графички дела од македонски ликовни уметници“. Оваа изложба опфаќа македонски ликовни уметници кои создавале во периодот од 1951 до 1991 година: Мартиновски, Биков, Шемов, Чемерски, Перчиников,…
 Објективот на браќата Манаки ги овековечи бурните времиња што ги живееше градот

Објективот на браќата Манаки ги овековечи бурните времиња што ги живееше градот

Изложбата на фотографии од фондот на браќата Манаќи на тема „Градска облека“, беше презентирана во Центарот за култура во рамките на Бит фест и Илинденски денови, а восоработка со Државниот Архив, одделение Битола. Повеќе на следниот линк: Објективот на браќата…