ДЕНЕС НА БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТОТ „БАРОКНА ИНСПИРАЦИЈА”

ДЕНЕС НА БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТОТ „БАРОКНА ИНСПИРАЦИЈА”

Денес, дел од програмата на битолското културно лето „БИТ ФЕСТ” е концертот „Барокна инспирација” со Марко Поп Ристов – виолина и Марко Ариани – волончело, кој ќе се одржи во Офицерскиот дом, со почеток во 21.00 часот. Марко Поп Ристов…
 „ЈАС МАКЕДОНИЈА” ПРВА ТЕТАРСКА ПРЕТСТАВА НА ОВОГОДИШНОТО „БИТОЛИНО” НА БИТ ФЕСТ

„ЈАС МАКЕДОНИЈА” ПРВА ТЕТАРСКА ПРЕТСТАВА НА ОВОГОДИШНОТО „БИТОЛИНО” НА БИТ ФЕСТ

Денес е третиот ден од театарската куклена работилница, за изработка на кукли од разни материјали под раководство на актерот Марјан Георгиевски, која е дел од 11то издание на Интернационалниот детски театарски фестивал „Битолино”. Изминатите денови, дечиња од различни возрасти, покажаа…