Денес на Бит фест „Музиката раскажува приказни“

 Денес на Бит фест „Музиката раскажува приказни“

Љубителите на класичната музика денес ќе имаат можност да уживаат во прекрасните звуци на пијаното, во изведба на две врвни пијанистки, Татјана Божиновска и Билјана Димовска, во Офицерскиот дом во Битола, со почеток од 20 часот.

На програмата ќе бидат изведени дела од познатите балети на Петар Илич Чајковски:

  1. Свита од балетот „Заспаната убавица“

· Introduction. La fee des lilas

· Adagio.Pas d’action

· Pas de caractere

· Panorama

· Valse

  1. „Оревокршачка“

· Ouverture in Miniature

· March

· Dance of the Sugar-Plum Fairy

· Russian Dance (Trepak)

· Arabian Dance

· Chinese Dance

· Dance of the Flutes

· Waltz of the Flowers

Повеќе на следниот линк: Денес на Бит фест „Музиката раскажува приказни“