ВТОРА ВЕЧЕР ОД „ЛОКУМ ФЕСТ“

 ВТОРА ВЕЧЕР ОД „ЛОКУМ ФЕСТ“

На втората вечер од 16 издание на фестивалот на музика и традиција „Локум фест“, беше промовиран ладино албумот „Монастир“ на американката Сара Ароесте, посветен на Битола, со музичарите Шаи Бакар, Мајан Доари, Шаи Шавит од Израел и Вевки Амедов, Сефедин Бајрамов, Хелена Суша од Македонија.
Вечерта заврши со играње и пеење на балканска музика со познатата храватско-шведско-македонска група „Афион“.