ЏЕЗ ВЕЧЕР СО КЛОД БОЛИНГ

 ЏЕЗ ВЕЧЕР СО КЛОД БОЛИНГ

Во Офицерскиот дом во Битола, во рамките на програмата на БИТ ФЕСТ, се одржа „Џез вечер со Клод Болинг“, во изведба на на труба и џез пијано трио – Тоот квартет.
Публиката, низ настапот на Стојанче Косовски-труба, Емилија Кабранова Филипова-пијано, Зоран Павлоски-контрабас и Филип Шурбевски-тапани имаше можност да ја проследи музиката која е микс од класична и џез музика, приемлива и интересна за секој слушател.