ФОТОФАЛЕРИЈА ОД КОНЦЕРТОТ „МУЗИКАТА РАСКАЖУВА ПРИКАЗНИ“

 ФОТОФАЛЕРИЈА ОД КОНЦЕРТОТ „МУЗИКАТА РАСКАЖУВА ПРИКАЗНИ“

ПРЕКРАСНА АТМОСФЕРА НА КОНЦЕРТОТ „МУЗИКАТА РАСКАЖУВА ПРИКАЗНИ“
Како дел од програмата на битолското културно лето, љубителите на класичната музика имаа можност да уживаат во прекрасните звуци на пијаното, во изведба на две врвни пијанистки од нашиот град, Татјана Божиновска и Билјана Димовска.
На програмата беа изведени дела од познатите балети на Петар Илич Чајковски.