Тера ТВ: Со голем огномет и концерт на Каролина, започна БИТ ФЕСТ

 Тера ТВ: Со голем огномет и концерт на Каролина, започна БИТ ФЕСТ

Вечерва со голем огномет и концерт на Каролина Гочева беше отворено битолското културно лето Бит Фест. Градоначалникот на Битола Тони Коњановски се обрати пред публиката на Хераклеја, најавувајќи еден сосема нов концепт на културно лето, кој, како што рече денес и доликува на Битола.

„Содржините кои се дел од оваа програма даваат концепт на издигнување на фестивалот на повисоко естетско ниво со почитување на професионализмот, креативноста и повисоките критериуми и норми на уметничка изведба од страна на авторите и изведувачите кои ќе земат у чество на БитФест. Фестивалот заслужено добива шанса да биде идентитетски силен и да претставува предизвик и за уметниците и за публиката“ рече градоначалникот Коњановски.

Повеќе можете да прочитате на следниот линк: Тера ТВ: Со голем огномет и концерт на Каролина, започна БИТ ФЕСТ

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *