ПРЕЗЕНТИРАНА ИЗЛОЖБАТА „ЕДЕН ДРУГ КРУГ“ НА РОБЕРТ МИХАЈЛОВСКИ

 ПРЕЗЕНТИРАНА ИЗЛОЖБАТА „ЕДЕН ДРУГ КРУГ“ НА РОБЕРТ МИХАЈЛОВСКИ

Во рамките на програмата на битолското културно лето, БИТ ФЕСТ, во Офицерскиот дом, беше отворена изложбата на графики од Роберт Михајловски „Еден друг круг“. На изложбата беа прикажани дрворезите на Михајловски кои го истражуваат “пејзажот“ на урбаното и невидливото присуство на човечката дејност во тој се покомлициран лавиринт.

Повеќе на следниот линк: ПРЕЗЕНТИРАНА ИЗЛОЖБАТА „ЕДЕН ДРУГ КРУГ“ НА РОБЕРТ МИХАЈЛОВСКИ