ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА „ИСЧЕЗНУВАЊЕ“ НА ВЛАДИМИР ИЛИЕВСКИ

 ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА „ИСЧЕЗНУВАЊЕ“ НА ВЛАДИМИР ИЛИЕВСКИ

Во Офицерскиот дом, синоќа беше отворена ликовната изложба „Исчезнување“ на авторот Владимир Илиевски.
„Планот не беше да се појавиш. Ниту да исчезнеш. Но, што е планот наспроти случувањето? А и како би исчезнало, ако не се појавило. Па на бело платно, изгорено дрво… и многу вода. Кога се обиде да ја измиеш нечистотијата, почна да исчезнуваш. Но, застана. Тогаш, ниту те имаше, ниту те немаше… Како облак кој ниту е вода ниту лед. Како задржан здив, ниту вдишан, ниту издишан. Исчезнувајќи – се појави“ – вели Владимир Илиевски, во својот осврт за изложбата.
Изложбата може да се посети, секој работен ден од 08.00 – 16.00 часот