Нова Македонија: Почнува битолското културно лето „Битфест 2022“

 Нова Македонија: Почнува битолското културно лето „Битфест 2022“

Со целовечерниот концерт на популарната македонска поп-пејачка Каролина Гочева, во амфитеатарот „Хераклеја“ вечерва официјално стартува годинашнто културно лето „Бит фест 2022“. Во рамките на 14-то издание на „Бит фест 2022“ битолчани и големиот број гости, кои овие летни денови се пристигнати во Битола, во официјалната програма ќе имаат можност да проследат вкупно 40 културни настани, кои беа селектирани од страна на стручното жири од вкупно 166 пристигнати апликации на јавниот повик.

Повеќе можете да прочитате на следниот линк: Нова Македонија: Почнува битолското културно лето „Битфест 2022“