НАГРАДАТА „ БОРИСЛАВ ТРАИКОВСКИ“ ЈА ДОБИ УМЕТНИКОТ САШО БЛАЖЕСКИ

 НАГРАДАТА „ БОРИСЛАВ ТРАИКОВСКИ“ ЈА ДОБИ УМЕТНИКОТ САШО БЛАЖЕСКИ

Во рамките на битолското културно лето БИТ ФЕСТ, во културниот центар Магаза беше отворена годишната изложба на Друштвото на ликовни уметници од Битола.

На истата беа презентирани педесет и шест дела, слики, графики (во техника сува игла и дигитална графика) и скулптура (релјеф) од четириесет и еден автор од Битола, како и од други македонски градови.

Повеќе на: ТЕРА ТВ