Летно ноктурно со виолончело и клавир

 Летно ноктурно со виолончело и клавир

Синоќа во концертната сала на Офицерски дом во Битола, како дел од програмата на битолското културно лето “Бит фест“ се одржа концерт насловен “Летно ноктурно со виолончело и клавир“, на кој настапија Сара Једличкова и Камил Ел Ахмади од Чешка.

На концертот беа изведени дела од S. Bach, Scarlatti, Brahms, Bohuslav Martinů, Leoš Janášek и Bohuslav Martinů.

Повеќе на: Летно ноктурно со виолончело и клавир