КОНЦЕРТ ЗА ГЛАС, ПИЈАНО И КЛАРИНЕТ ВО ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ

 КОНЦЕРТ ЗА ГЛАС, ПИЈАНО И КЛАРИНЕТ ВО ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ

Во рамките на БИТ ФЕСТ, во Офицерскиот дом во Битола се одржа концерт за кларинет, глас и пијано со Ристо Ѓоревски (кларинет), Весна Гиновска-Илкова (сопран) и Елена Атанасовска-Ивановска (пијано). Нивната програма беше исполнета со дела од Шуман за кларинет и пијано, арија од опера на Пучини, дела од В. А. Моцарт, А. Гргин, Б. Ковач, Ф. Шуберт и А. Пијацола.

Повеќе на следниот линк: КОНЦЕРТ ЗА ГЛАС, ПИЈАНО И КЛАРИНЕТ ВО ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ