Изложба на графички дела од македонски ликовни уметници на Бит фест

 Изложба на графички дела од македонски ликовни уметници на Бит фест

Во Офицерскиот дом, како дел од програмата на битолското културно лето, е отворена изложбата „Графички дела од македонски ликовни уметници“.

Оваа изложба опфаќа македонски ликовни уметници кои создавале во периодот од 1951 до 1991 година: Мартиновски, Биков, Шемов, Чемерски, Перчиников, Дада, Стефановски, Анастасов, Малиданов, Петлески и др.

Кустос на изложбата е Владо Ѓорески, историчар на уметноста, а изложбата ќе ја отвори д-р Александар Стерјовски.

Повеќе на следниот линк: Изложба на графички дела од македонски ликовни уметници на Бит фест