Екран: Празник на музиката „СОЛТИС“

 Екран: Празник на музиката „СОЛТИС“

ако дел од програмата на Битолското културно лето „БИТ ФЕСТ”, во организација на Француската алијанса, а со поддршка од општина Битола, синоќа се одржа 20 јубилејно издание на Фестивалот „Солстис” – празникот на музиката.

На 10 сцени од Старата чаршија до Офицерскиот дом во Битола, голем број изведувачи, бендови оркестри, хорови и познати пејачи создадоа прекрасна атмосфера, токму во насока на реализација на целта на овој фестивал: да ја промовира музиката, а аматерите и професионалните музичари да се охрабруваат да настапуваат на улиците, додека концертните настапи се бесплатни за јавноста.

Повеќе можете да прочитате на следниот линк: Екран: Празник на музиката „СОЛТИС“