Утре стартува „Локум фест“

 Утре стартува „Локум фест“

Во рамките на „Бит фест“ утре во Битола свечено ќе биде отворено шеснаесетото издание на Балканскиот етно фестивал„ Локум фест 2022.

Локум фест е првата фестивалска манифестација во Македонија која својот зародиш го има во старата битолска чаршија, како обид да се сврти вниманието кон истата. Битолската чаршија синоним за занаети, еснафи, мултикултурализам и секако за кафе со локум како синоним за средба, со години се празни, а објектите ги јаде времето.

Повеќе на: НОВА МАКЕДОНИЈА