ПРОМОВИРАНА ДЕТСКАТА КНИГА „ПРИКАЗНИ ЗА ДЕЦА И ЖИВОТНИ“ ВО БИТОЛА

 ПРОМОВИРАНА ДЕТСКАТА КНИГА „ПРИКАЗНИ ЗА ДЕЦА И ЖИВОТНИ“ ВО БИТОЛА

Во Палатата на културата – Офицерскиот дом во рамките на Бит фест, беше одржана работилница и промоција на „Приказни за деца и животни“ од Тихомир Јанчовски.

„Приказни за деца и животни“ е неговата прва книга за деца, се работи за баснарка-боенка. Содржи 14 басни со илустрации во кои ликовите главно се урбани животинки што се наоѓаат пред разни искушенија и дилеми кои ги решаваат на детски наивен и љубовен начин. Во книгата ќе ги најдете бувот Џуши, крокодилот Кроко, Дино Сајрус, јазовецот Бранко, мрзливецот Ано, две деца што станале китови, кучето Флопи и други протагонисти.

Работилницата ја водеа и читаа делови од книгата авторот Тихомир Јанчовски, Билјана Бејковска и Даниела Јовановска.

Повеќе на следниот линк: ПРОМОВИРАНА ДЕТСКАТА КНИГА „ПРИКАЗНИ ЗА ДЕЦА И ЖИВОТНИ“ ВО БИТОЛА