ОДРЖАН „ХОРСКИ КОНЦЕРТ“ НА БИТ ФЕСТ 2022

 ОДРЖАН „ХОРСКИ КОНЦЕРТ“ НА БИТ ФЕСТ 2022

Во концертната сала на Офицерскиот дом во Битола во рамките на БИТ ФЕСТ 2022 се одржа хорски концерт на Женскиот младински хор – МКЦ Скопје со диригент: Сашо Татарчевски и камерниот хор на универзитетот „Адам Мицкјевич“- Познањ со диригентот: Кшиштоф Шидиш кој беше испратен со петнаесет минутен аплауз и овации.