„НЕЗАБОРАВ“ ГИ ВРАТИ БИТОЛЧАНИ НИЗ МУЗИЧКИОТ БИТОЛСКИ ВРЕМЕПЛОВ

 „НЕЗАБОРАВ“ ГИ ВРАТИ БИТОЛЧАНИ НИЗ МУЗИЧКИОТ БИТОЛСКИ ВРЕМЕПЛОВ

Синоќа, пред бројна публика во Центарот за култура, по 12 пат, се одржа музичката манифестација „Незаборав“, на која беа изведени песни за Битола.
На концертот, во музичка придружба на групата „Калабалак“, настапија Велчо Петровски- Папал, Боби Поповски – композитор на легендарниот хит „Пусти мерак Ратке“ кој ја изведе оваа песна во придружба на татко му Никола Поповски, Билјана Дамјановска, Сефедин Бајрамов, Икс Бенд и Бојан Стојков.
Организатор на манифестацијата е Панде Димитровски, а водител на настанот беше Силвана Петровска-Насух.