ДЕНЕС НА БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТОТ „БАРОКНА ИНСПИРАЦИЈА”

 ДЕНЕС НА БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТОТ „БАРОКНА ИНСПИРАЦИЈА”

Денес, дел од програмата на битолското културно лето „БИТ ФЕСТ” е концертот „Барокна инспирација” со Марко Поп Ристов – виолина и Марко Ариани – волончело, кој ќе се одржи во Офицерскиот дом, со почеток во 21.00 часот.

Марко Поп Ристов дипломирал на Royal College of Music (Лондон) во 2009 година. Се здобил со титулата Магистер по камерна музика на Музичкото и драмско училиште Guildhall во Лондон, а во истиот период го имал и своето Барбикан (Barbican) деби во 2012 година.

Повеќе на следниот линк: ДЕНЕС НА БИТ ФЕСТ: КОНЦЕРТОТ „БАРОКНА ИНСПИРАЦИЈА”