ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР ГОСТУВАШЕ ВО БИТОЛА

 ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР ГОСТУВАШЕ ВО БИТОЛА

Во Битолскиот театар во рамките на БИТ ФЕСТ, гостуваше Театарот „Јордан Хаџи Константинов – Џинот” од Велес, со театарската претстава „Четири соби“, работена според мотиви од сценариото на истоимениот култен филм од 1995 година тоест според делото на Квентин Тарантино, Роберто Родригез, Алисон Андерс и Алехандре Роквел, во режија и адаптација Синиша Евтимов. Тој е еден од оние режисери чии претстави долго живеат на сцените на театрите во земјава.

Станува збор за четири приказни кои се случуваат во една новогодишна ноќ, сместени во четири различни соби на еден хотел.

Повеќе на: ТЕРА ТВ