ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА „ИСЧЕЗНУВАЊЕ“ НА ВЛАДИМИР ИЛИЕВСКИ

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА „ИСЧЕЗНУВАЊЕ“ НА ВЛАДИМИР ИЛИЕВСКИ

Во Офицерскиот дом, синоќа беше отворена ликовната изложба „Исчезнување“ на авторот Владимир Илиевски.„Планот не беше да се појавиш. Ниту да исчезнеш. Но, што е планот наспроти случувањето? А и како би исчезнало, ако не се појавило. Па на бело платно,…
 ОДРЖАН „ХОРСКИ КОНЦЕРТ“ НА БИТ ФЕСТ 2022

ОДРЖАН „ХОРСКИ КОНЦЕРТ“ НА БИТ ФЕСТ 2022

Во концертната сала на Офицерскиот дом во Битола во рамките на БИТ ФЕСТ 2022 се одржа хорски концерт на Женскиот младински хор – МКЦ Скопје со диригент: Сашо Татарчевски и камерниот хор на универзитетот „Адам Мицкјевич“- Познањ со диригентот: Кшиштоф…