Детска куклена театарска работилница

Детска куклена театарска работилница

Денеска почнува 11 издание на Интернационалниот детски театарски фестивал „Битолино“ кој годинава се одржува под мотото „Per astera ad astra“ или „Патот до ѕвездите е трнлив“. На сцена 2 на платото пред Офицерскиот дом, од денес започнува театарска работилница за…