21 Интернационален младински арт фестивал

Музичка агенда
Со почеток од 20.30 двор на МКЦ, BERRYQYAT B2B DEJAN DEX

 

Промоција на книгата „ВО ДИЈАЛОГ, Визуелна и применета ликовна програма на КСП Центар-Јадро (2020-2021)“.
Промотори: Ѓорѓе Јовановиќ и Владимир Јанчевски

Во книгата „Во дијалог“, Визуелна и применета ликовна програма на КСП Центар-Јадро (2020-2021) се поместени сублимираните транскрипти од презентациите и разговорите со десет македонски визуелни уметници, пет видео уметници од Македонија и регионот и пет македонски дизајнери.
Се надеваме дека преку овие презентации и разговори сo истакнати автори ќе успееме да придонесеме во поголема промоција како и генерациско поврзување што ќе помогне во воспоставувањето на континуитет и интензивирање на дијалогот на локалната уметничка сцена.

ЛОКАЦИЈА:

  • Date : 24 Јун 2022 - 24 Јун 2022
  • Time : 20:30 - 12:00 (UTC+1)