КАМЕРЕН ОРКЕСТАР БИТОЛА „БАЛКАН ГАЛА ФЕСТИВАЛ“

Балкан Гала ’22 е уникатен дводневен фестивал единствен на овие простори.

Две концертни гала вечери со многу гости артисти, придружувани од Камерниот Оркестар на Битола составен од над 40 музичари. Уникатна можност да ги слушнете вашите омилени песни и вашите омилени артисти во сосема нови симфониски аранжмани. Најпопуларните проекти на Камерниот Оркестар на Битола во комбинација со најдобрите домашни и најпознати изведувачи од Балканот.

6-ти јули – РОК СИМФОНИЈА

Ристо Вртев – Архангел
Гиле- Електрични Оргазам
Михајло Трајковски – Сак
Петар Младеновски – Суперхикс
Ружица – Ареа
Жарко Јакимоски

Почеток во 20:30 часот. Цена на билет – 550 ден

7-ми јули – ПОП СИМФОНИЈА

Тони Цетински
Гоца Тржан
Ристо Самарџиев
Горан Каран
Викторија Лоба
Александра Јанева
Виктор Апостоловски

Почеток во 20:30 часот. Цена на билет – 550 ден

 

  • Time : 20:30 - 23:30 (UTC+1)
  • Venue : Ракометно игралиште