Илинденски денови

Илинденски денови 52-ри Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“

Вечер на староградска музика и игра

 1. КУД „Распеани Гевгеличани“ – Гевгелија
 2. Ансамбл „Митко Алексов“ Кочани
 3. Хор при Здружение на инвалидни пензионери Штип
 4. Вокален октет „Прилеп“ Прилеп
 5. Староградска група „Сирма војвода“ Битола
 6. КУД „Илинден“ Битола
 7. ВИС „Орнаменти“ Штип
 8. КУД „Далги“ Охрид
 9. Српско – Цинцарско друштво „Лунјина“ Белград, Србија

 

 • Датум : 27 Јул 2022
 • Време : 20:00 - 23:30 (UTC+1)
 • Локација : Офицерски дом плато

Останати настани

Сите Фестивали
Плоштад Гоце Делчев

Широк сокак во бело

„Широк сокак во бело“ 21:00 Плоштад Гоце Делчев

Сите Фестивали
Плоштад Гоце Делчев

Широк сокак во бело

„Широк сокак во бело“ 21:00 Плоштад Гоце Делчев

Сите Фестивали
НУ Центар за култура, Офицерски дом

ИФФК „Браќа Манаки”

ИФФК „Браќа Манаки” 20:30 НУ Центар за култура,

Сите Фестивали
НУ Центар за култура, Офицерски дом

ИФФК „Браќа Манаки”

ИФФК „Браќа Манаки” 20:30 НУ Центар за култура,

Сите Фестивали
НУ Центар за култура, Офицерски дом

ИФФК „Браќа Манаки”

ИФФК „Браќа Манаки” 20:30 НУ Центар за култура,