Битола Њуз: Концерт на Марко Виденовиќ насловен „Bitola stories“

Битола Њуз: Концерт на Марко Виденовиќ насловен „Bitola stories“

Програмата на битолското културно лето „БИТ ФЕСТ“, вечерва најавува прекрасен настап на Марко Виденовиќ – септет исполнет со композиции со битолски приказни, авторско дело на Виденовиќ. Концертот насловен „Bitola stories“, кој ќе се одржи вечерва во Офицерскиот дом во Битола,…
 Екран: Празник на музиката „СОЛТИС“

Екран: Празник на музиката „СОЛТИС“

ако дел од програмата на Битолското културно лето „БИТ ФЕСТ”, во организација на Француската алијанса, а со поддршка од општина Битола, синоќа се одржа 20 јубилејно издание на Фестивалот „Солстис” – празникот на музиката. На 10 сцени од Старата чаршија…