ЗАПОЧНУВА 8 ИЗДАНИЕ НА БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ

ЗАПОЧНУВА 8 ИЗДАНИЕ НА БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ

После двегодишна пауза, поради ковид пандемијата, вечерва започнува осмото издание на Битола Шекспир Фестивал, во рамките на програмските содржини на Битолското културно лето „БИТ ФЕСТ“. Фестивалот, кој е во организација на Народен театар – Битола, годинава се одржува под мотото…
 „БИТОЛСКИ ПРИКАЗНИ“

„БИТОЛСКИ ПРИКАЗНИ“

Прекрасните битолски приказни кои низ годините извирале и се раскажувале низ градските сокаци, преку прекрасни композиции беа пренесени пред битолската публика на концертот на Марко Виденовиќ – септет. Битола, како главна инспирација за творештво беше претставена низ програмските композиции „Bitola…