Денес на Бит фест „Музиката раскажува приказни“

Денес на Бит фест „Музиката раскажува приказни“

Љубителите на класичната музика денес ќе имаат можност да уживаат во прекрасните звуци на пијаното, во изведба на две врвни пијанистки, Татјана Божиновска и Билјана Димовска, во Офицерскиот дом во Битола, со почеток од 20 часот. На програмата ќе бидат…
 ПРОМОВИРАНА ДЕТСКАТА КНИГА „ПРИКАЗНИ ЗА ДЕЦА И ЖИВОТНИ“ ВО БИТОЛА

ПРОМОВИРАНА ДЕТСКАТА КНИГА „ПРИКАЗНИ ЗА ДЕЦА И ЖИВОТНИ“ ВО БИТОЛА

Во Палатата на културата – Офицерскиот дом во рамките на Бит фест, беше одржана работилница и промоција на „Приказни за деца и животни“ од Тихомир Јанчовски. „Приказни за деца и животни“ е неговата прва книга за деца, се работи за…