недела, 24 септември 2017 05:20:08
Бит Фест

Започна третото издание на Балканската колонија на ракотворци

Admin Bitola август 14, 2015 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Започна третото издание на Балканската колонија на ракотворци
Започна третото издание на Балканската колонија на ракотворци

Во рамките на „Битфест“, започна фестивалот „Балканска колонија на ракотворци“.
Организатор на третата по ред колонија, е граѓанското здружение Астерион 5, чија мисија е промоција, едукација, подигнување на етичноста и професионализмот и заштита на ракотворците во пелагонискиот регион.

Свеченото отворање се одржа во културниот центар Магаза со изложбата на фотографи- Пејсажни расположенија, на академскиот уметник, скулптор и специјалист за мозаици -Руслан Сергеев, од Израел, кој во Битола за време на колонијата, ќе одржи и мастерклас и ќе работи со шест дипломци и студенти од Факултетот за ликовни уметности при УКИМ, предводени од Тони Николовски, виш конзерватор и реставратор.
Покрај оваа изложба, беше презентирана и изложбата на дела од ракотворците учесници.
На колонијата, која ќе трае до 16-ти август, ќе создаваат ракотворци и уметници од Скопје, Велес, Прилеп, Куманово и Битола. Ним ќе им се приклучат уметници од Израел, Турција, Австрија, Србија и Босна и Херцеговина, ракотворци од Здружението на телесни инвалиди „Мобилност“ од Битола и од Здружението на слепи лица од Битола.
Како пропратна програма се планира и реализација на трибина за дефинирање на профилот на битолскиот чкембар, за што Рамазан Ајкилич, сликар од Измир прифати да направи скица. Нивните намери се цртежите да прераснат во битолски традиционален сувенир.
Една од вечерите (-15-ти август) ќе биде посветена и на трката на авторот Живко Поповски Цветин за влез во Гинисовата книга на рекорди за 2015 со најдолгата насликана со акрилни бои и цвет, Цветна патека за мир.

 

http://tera.mk/zapochna-tretoto-izdanie-na-balkanskata-kolonija-na-rakotvortsi/

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-