//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | Вторник 15.08.2017
вторник, 23 јануари 2018 16:46:11
Бит Фест

Вторник 15.08.2017

Bitfest 2017 Admin август 15, 2017 Следно на Бит Фест Коментарите се исклучени на Вторник 15.08.2017
Вторник 15.08.2017

Денес на програмата на Бит Фест 2017

Стрип центар на Македонија со седиште во Велес пред битолската публика ќе ги реализира следните активности:

 • ќе ги промовира наградените дела од 14 от Интернационален стрип салон во Велес
 • ќе ги промовира подобрите македонски творби од овој конкурс
 • промоција и продажба на списанијата „СТРИП КРЕАТОР“ и „АЛМАНАХ“ како и стрип книгите издадени од страна на овој издавач

Стрип центар на Македонија со седиште во Велес е формиран во 2002 како продолжение на ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЉУБИТЕЛИ НА СТРИП “СТРИП АРТ” (формиран во 1995 г)

Истиот има за цел за:

 • заживување и афирмирање на македонскиот стрип низ разни средини и заедници како во, така и надвор од границите на нашата земја
 • мегусебно организирање на стрип чинителите во Македонија ,
 • афирмација и практична примена на можностите што ги дава стрипот во разни сфери на општеството

Стрип центарот на Македонија, во своето континуирано делување успешно работи во следниве дејности:

а) Библиотечна дејност (со фонд од повеќе од 10000 стрип наслови),
б) Издавачка дејност (досега отпечатени 16 броја на стрип списанието СТРИП АРТ, 19 броја на стрип магазин КРЕАТОР (единствена постојана стрип публикација кај нас која излегува од 2003 г) македонските автори континуирано ги објавуваат своите стрип дела(доста од нив и дебитантски), како и стрип албумите:

Во 2013 година издадена е стрип книгата „КОЧО Рацин“, како и списанието„КРЕАТОР“ бр /16/17

Во 2014 издадено е списанието „Креатор“ броеви 18 и 19,како и специјален број којшто беше финансиран од страна на Фондацијата ПРИНЦ КЛАУС од Холандија,

Во 2015 издадени се два броја на списанието „КРЕАТОР“ бр 21 и 22, потоа стрип книгата „ ИТАР ПЕЈО“ од авторот Диме Иванов-Димано како и два броја на „СТРИП АЛМАНАХ“

в) Изложбена дејност (изложби: групни, поединечни и наменски) во повеќе градови во Македонија и во странство,
г) Едукативна дејност во чии рамки има одржано повеќе стрип работилници со учество на почетници и афирмирани цртачи.
д)Интернационална дејност, континуирано овозможување на контакти на македонските стрип автори со стрип чинители од други земји.
ѓ)Застапувачка дејност пред државни институции, медиуми, итн. со цел стекнување на подобри услови за делување на македонската стрип сцена.

Стрип центарот на Македонија-Велес е иницијатор и непосреден организатор на најреномираната стрип манифестација кај нас.

Вообичаено, се организира наесен и се состои од неколку групи на активности:

 • гостување на познати имиња од светот на стрипот
 • Доделување на признание за развој и афирмација на македонскиот стрип
 • Меѓународен конкурс за стрип

ПЕТТА БАЛКАНСКА КОЛОНИЈА НА РАКОТВОРЦИ / 14 – 18 АВГУСТ 2017 /

 • (НЕ) ЗАБОРАВ – Изложба, Емил Димоски – минијатури /2 кат/ Магаза
 • Балкански ракотворби – 1 кат / Магаза / плоштад Магнолија

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-