среда, 20 септември 2017 11:18:07
Бит Фест

УТРИНСКИ ВЕСНИК: Изложба на ателјето „Пердика“ и концерт на „Гуру Харе бенд“ на „Бит фест“

Admin Bitola август 17, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на УТРИНСКИ ВЕСНИК: Изложба на ателјето „Пердика“ и концерт на „Гуру Харе бенд“ на „Бит фест“
УТРИНСКИ ВЕСНИК: Изложба на ателјето „Пердика“ и концерт на „Гуру Харе бенд“ на „Бит фест“

Во рамките на „Бит фест“ денеска во 11 часот во НУУБ „Свети Климент Охридски“ ќе биде промовирана книгата „Утринска молитва“ на Петко Шипинкаровски.

Перформанс со храна под наслов „Битола мост помеѓу Европа и Ориентот“ во организација на Здружението за туризам, екологија и претприемаштво „Битола бренд“, ќе се одржува во периодот од 18 до 20 часот во ресторанот „Корзо“. Посетителите ќе имаат можност да уживаат во вкусна храна, во забавниот начин на подготвување, но и да научат нешто повеќе и за историјата на кујните, зачините и друго.

Во 20 часот во Малата сала на Завод и музеј ќе биде отворена изложба на копаници „20 години уметничко ателје Пердика“ каде што ќе биде презентирана работата на професионалното ателје од Битола кое се занимава со изработка на ентериери и екстериери во дрво. Негов сопственик е Гоце Младен Крстевски, самостоен уметник копаничар, автор на книгата „Душата на дрвото“. Ателјето со изработените експонати учествувало на над сто изложби и колонии во земјава и во странство, а тоа се смета за заеднички успех и на неговите членови: Митко Крстевски – прв магистер по резба во Македонија, Филип Крстевски – уметнички раководител во ателјето, како и Мирјана Крстевска и други соработници. Ателјето изработило иконостаси за цркви и манастири во Македонија и во Австралија.

Вечерва „Гуру Харе бенд“ ќе одржи концерт на амбиентална џез-музика во 21,30 часот во Културниот центар „Магаза“.

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=0EA508BB1723FB49A7B5B869079542FC

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-