петок, 22 септември 2017 04:50:52
Бит Фест

Утрински весник: ФОТО: „Битола Шекспир фестивал“ стартуваше со „Ромео и Јулија“

Admin Bitola јули 21, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Утрински весник: ФОТО: „Битола Шекспир фестивал“ стартуваше со „Ромео и Јулија“
Утрински весник: ФОТО: „Битола Шекспир фестивал“ стартуваше со „Ромео и Јулија“

Фестивалот во Битола во моментов е единствен од таков вид во Македонија и во земјите на Југоисточна Европа

Новиот, интернационален”Битола Шекспир фестивал” синоќа на своето прво издание ја привлече публиката во битолскиот Народен театар. Таа ја исполни салата и со овации ја поздрави изведбата на првата претстава на фестивалската програма, “Ромео и Јулија” на режисерот Дејан Пројковски.

Ова познато дело во изведба на актерите од театрите “Вера Комирсажевскаја” од Ст. Петербург, Русија и од Народниот театар – Битола на едно место успешно ги спои руските и македонските погледи на Шекспировиот свет и беше добар избор за старт на фестивалот на кој до 25 јули ќе бидат одиграни уште 5 претстави од Србија, САД, Финска и Кина.

На програмата се и ОТОА работилница, панел дискусија “Шекспир денес”, како и изложба на плакати од Шекспирови претстави поставени на сцената на Народниот театар во Битола.

“Творештвото на Шекспир зазема единствено место во светската книжевна историја но, и сегашност. Со своите 36 драми, тој е ненадминат креатор на трагедијата, комедијата, историската драма, автор со слободен дух, неоптеретен со догмите на времето, автор чие творештво и денеска наоѓа силен одек во другите уметности, од музиката, до сликарството и филмот” рече меѓу другото на отварањето на Фестивалот, министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска, која посочи и дека “Битола Шекспир фестивал” во моментов е единствен не само во Македонија, туку и во земјите на Југоисточна Европа.

На публиката со видно задоволство и гордост од започнувањето на новиот театарски фестивал и се обратија и актерот, актуелен градоначалник на Битола, Владимир Талевски и директорот на Народниот театар – Битола, Валентин Светозарев.(К.Б. Е.А)

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=32E5A16C6987114BA899E512628E047B

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-