среда, 20 септември 2017 11:30:12
Бит Фест

ТВ ТЕРА: Прва балканска колонија на ракотворби

Admin Bitola август 7, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ТЕРА: Прва балканска колонија на ракотворби
ТВ ТЕРА: Прва балканска колонија на ракотворби

Во саботата на 3 август започна Првата балканска колонија на ракотворби во организација на ЗГ- Астерион Галери. Колонијата се одржа во Дворот на Дом на АРМ Битола а во рамките на истата изложуваа ракотворци од Србија, Босна и Херцеговина, Албанија, Грција и Македонија (од Куманово,Прилеп, Охрид, Струмица, Скопје и Битола).

Посетителите уживаа гледајќи: рачно ткаени марами, предмети од глина, кожа, дрво , украсна хартија и оригами, украсни кутии и маски, корпи за секојднева употреба, сувенири…
На отворањето на колонијата беше претставено оригиналното дело на Мирјанка Илиевска, вработена во Технички Факултет – Битола, создадено од целофанки од бонбони. Во делото има 67 илјади парчиња целофанки.

За време на одржувањето на „Прва Балканска Колонија на Ракотворци” се одвиваат и креативни работилници за лица со хендикеп.

http://www.tera.mk/2013080668446/ritamotnagradot/prva-balkanska-kolonija-na-rakotvorbi

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-