среда, 20 септември 2017 11:25:43
Бит Фест

Тв Тера: Заврши македонската Етно венчавка

Admin Bitola август 5, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Заврши македонската Етно венчавка
Тв Тера: Заврши македонската Етно венчавка

Четири пара, два од Битола и два од Прилеп денес се венчаа во четири цркви во Битола во рамките на манифестацијата Етновенчавка која ја организира Центарот за едукација и негување на традицијата и фолклорот Етно Илинден од Битола. Претходните два дена можеа да се проследат поголемиот дел од обредите како на пример месењето погачи, китењето бајрак, канењето нунко и девер, а денес се изведе забричувањето на зетовите. Додека кумот, деверот и зетовите ги земаа невестите, на плошатадот се играше оро.

-Порано беше покриза за венчавање, имам 78 години, 60 и нешто години во брак сме, рече Мирчевски Јосиф, еден од зетовите.

-Кога се мажев немаше вакви работи, само кој имаше пари, ние бевме посиромашни, се чувствувам многу весело, вели Мирчевска Лилјана, невеста.

-Слушнавме и решивме да се венчавме, ете се заостанало, 10 години во брак сме, рече Лидија Здравеска, невеста.

-Чувме на радио дека ќе има групно венчавање и решивме да се венчаме, рече Снежана Талевска, невеста.

http://www.tera.mk/2013080468289/aktuel/zavrshi-makedonskata-etno-venchavka

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-