понеделник, 21 август 2017 17:52:58
Бит Фест

ТВ ТЕРА: Започнува осмото издание на фестивалот АКТО

Admin Bitola август 7, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ТЕРА: Започнува осмото издание на фестивалот АКТО
ТВ ТЕРА: Започнува осмото издание на фестивалот АКТО

Започнува осмо-то по ред издание на АКТО фестивалот за современи уметности. Оваа година фестивалот ќе се одржи во периодот од 9 до 11 август, како дел од Битолско културно лето, Битфест 2013, под покровителство на градоначалникот м-р Владимир Талевски. Темата на овогодинешното издание е „Час по природа и општество”
akto 3
Во рамките на час по природа и општество, ќе може да се проследи проектот насловен Живи библиотеки, архиви на граѓанската непослушност.
Во рамки на кураторскиот проект, ќе бидат одржани и две читачки групи со гости од земјава и регионот како и повеќе уметнички проекти кои се од перформативен но и едукативен карактер.
OFF Програмата оваа година ја сочинуваат македонски бендови кои се сметаат за заслужни за обновување и одржувањето на македонската независна и електронска сцена .
Акто е фестивал за современа уметност кој вклучува визуелни и изведувачки уметности, музика и теорија на култура. Целта на Акто фестивалот е отворање на културните рамки на едно современо општество преку нивно “ре-поставување” и дефинирање во нов контекст.

http://www.tera.mk/2013080768485/ritamotnagradot/zapochnuva-osmoto-izdanie-na-festivalot-akto

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-