недела, 20 август 2017 06:08:31
Бит Фест

ТВ ТЕРА: Во вторник ќе биде претставен перформансот- Лавиринт К- Кафка

Admin Bitola август 20, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ТЕРА: Во вторник ќе биде претставен перформансот- Лавиринт К- Кафка
ТВ ТЕРА: Во вторник ќе биде претставен перформансот- Лавиринт К- Кафка

Утревечр во центарот за култура ќе биде претставен -Визуелно сценскиот перформанс„Лавиринт К- Кафка”

Мотивацијата за обработување на ова дело лежи во непорекливата универзалност која остава простор за актуелизација на контекстуално ниво.
Во потрага по нови медиуми за реализација на овој проект, се појави Лавиринт театарот како совршена платформа за соединување на сценска и визуелна уметност, според неговата структура и метод.Учесници во проектот се Хана Миленковска (театарски режисер, координатор на проектот), Инес Ефремова – визуелен уметник, Ана Секуловска – визуелен уметник, Билјана Ангелевска – визуелен уметник, 4 професионални актери
teatar najava 2
Визуелните уметници ќе го одредуваат просторот во кој ќе се случува сценската игра со променливи инсталации кои градираат заедно со перформансот.
К е мембрана или ја има улогата на двигател на дејствието и четврт ѕид истовремено бидејќи лавиринт театарот во својата форма не содржи четврт ѕид.
Она што е клучно во овој проект е да се внесе свежина во досега видените форми преку интермедијален пристап и со тоа да се инспирираат нови тенденции на уметничката сцена кај нас.

http://www.tera.mk/2013081968988/ritamotnagradot/vo-vtornik-kje-bide-pretstaven-performansot-lavirint-k-kafka

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-