понеделник, 21 август 2017 17:46:39
Бит Фест

Тв Тера: Со кинеската Ричард трети официјално затворен Шекспир фстивал

Admin Bitola јули 27, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Со кинеската Ричард трети официјално затворен Шекспир фстивал
Тв Тера: Со кинеската Ричард трети официјално затворен Шекспир фстивал

Со претставата Ричард трети на националниот театар од Пекинг, Кина , во Хераклеја , официјално се затвори првото издание на Шекспир фестивалот.

Претставата која е во режија на Ванг Ксиаојинг понуди поразлична естетика со запазување на традиционалните вредности, а битолската публика со громогласен аплауз ја награди актерската игра на бројниот анасамбл, кој за прв пат се претстави во Република Македонија.

Јазичната бариера не беше проблем особено кога се разбираме на еден универзален јазик на уметноста-овојпат на театарската уметност.

На завршната средба со новинарите директорот на Народниот театар од Битола, Валентин Светозарев, сумирајќи ги резултатите од првото издание истакна дека со одржувањето на „Битола Шекспир фестивал” се создаде нова културна манифестација со светски предзнак и ако досега Битола ја препознаваа по фестивалот „Браќа Манаки”, отсега ќе се препознава и по „Битола Шекспир фестивал”.

Следната година битолскиот театар ќе госстува во Пекинг, со претставата „Хенри 6, трет дел” во режија на Џон Блондел која ќе биде изведена на реномиран меѓународен фестивал посветен на одбележувањето на 450 години од раѓањето на Шекспир.

http://www.tera.mk/2013072667997/ritamotnagradot/so-kineskata-richard-treti-oficijalno-zatvoren-shekspir-fstival

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-