петок, 22 септември 2017 04:43:35
Бит Фест

Тв Тера: Шербеџија и Стефановски на отворањето на Бит Фест

Admin Bitola јуни 27, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Шербеџија и Стефановски на отворањето на Бит Фест
Тв Тера: Шербеџија и Стефановски на отворањето на Бит Фест

Раде Шербеџија и составот Западни колодвор бенд ја имаа честа да го отворат годинашниот Бит фест. Со бело вино ја почна средбата со нас.

„ Ова е некое добро вино. Македонските вина се одлични” рече Шербеџија.

Го прашавме за тагата за југо, за носталгијата.

„ Го сакам југот, оти поубаво е тука” рече тој.

Дали Инес некогаш се предаде?

Тоа треба да ја прашате неа, генерациите од Инес кои јас ги одгледав и заедно растевме, мислам дека добро се држат” вели тој.

Дали очекувате помош од Боговите овде на Хераклеа?

„ Мислите заради ветерот “-праша тој.

Не, заради публиката.

„ А за комуникацијата. Јас сум вистински драмски актер, така што и кога пеам навистина ми е лесно кога настапувам во еден вистински амфитеатар” вели тој.

За Милчо Манчевски сакав да е тука, но не е. Затоа пак Талески е тука со мене, одговори Шербеџија.

„ Во Битола сум настапувал неколку пати и секогаш ми е најтешко кога настапувам тука затоа што македонците пеат најубаво од сите. Тоа е голем суд, така што мораш посебно да внимаваш на секоја интонација” вели Раде.

Влезот беше слободен. Секој што ја сака уметноста, драмската уметност, поезијата, музиката, секој што го сака Раде Шербеџија, светската филмска ѕвезда, вечерва ќе доживее пријатни мигови со сето она што значи БИТ ФЕСТ, вака го најави Талекси гостинот на вечерта.

„ 242 настани за 60 дена. Почнуваме со Раде Шербеџија и мислам дека тоа е една голема придобивка и мислам дека токму тој со своето лично присуство дава исклучително значење на нашиот фестивал” рече Владимир Талески градоначалник на Битола.

Со Шербеџија разговарале и за филмскиот град.

Министерството за култура ќе го подржи проектот за филмските студија во Битола и Битола ќе биде место како што на пример е Бојана во Софија, но има и други европски примери. Значи со филсмките стурија, со киното на Манаки, со продукцијата и со Фестивалото на Браќата Манаки ја заокружуваме филмската приказна ” вели Талески.

Шербиџија со филмкси проект е присутен и во Битола. Прашавме кој побргу ќе ги завши, Раде филмот или Талекси коното на Манаки.

„ Ние киното ќе го работиме во две фази, а и Раде филмот ќе го прави во две фази” рече Талески.

Специјален гостин на вечерта, кој беше изненадување за битолската публика беше Влатко Стефановски кој атмосферата ја издигна до максимум.

http://www.tera.mk/2013062666640/aktuel/sherbeija-i-stefanovski-na-otvoranjeto-na-bit-fest

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-