петок, 22 септември 2017 04:48:42
Бит Фест

Тв Тера: Семинар за традиционална музика и игра

Admin Bitola јули 30, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Семинар за традиционална музика и игра
Тв Тера: Семинар за традиционална музика и игра

Вечер започнува 43-тото издание на Фестивал на фолклорни игри и песни „Илинденски денови” во организација на Центарот за култура – Битола.

Oвој фестивал посветува посебно внимание на едукација на кадри, раководители како и изградување на стручен и одговорен однос кон традиционалната музика и игра.

По тој повод пред самото започнување на фестивалот беше организиран семинар за традиционална музика и игра кој оваа година го има своето 5 то издание.На истиот свои излагања имаа еминентни луѓе од полето на етнокореологијата.

Свеченото отварање, на кое присутните ќе може да уживаат во традиционална музика и игра традиционално, ќе се одржи на Ракометното игралиште со почеток во 20:00 часот.На свеченото отварање му претходи традиционалното дефиле „Со песни и игри низ битолските улици” кое ќе започне од Саат Кулата во Битола во 18:00 часот.

http://www.tera.mk/2013072968113/ritamotnagradot/seminar-za-tradicionalna-muzika-i-igra

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-