сабота, 19 август 2017 07:28:10
Бит Фест

Тв Тера : Сефардската култура преку концертот на Келтикум

Admin Bitola јули 13, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера : Сефардската култура преку концертот на Келтикум
Тв Тера : Сефардската култура преку концертот на Келтикум

Вечер на сефардски песни- вака беше насловен концертот што ансамблот КЕЛТИКУМ од Скопје го изведоа о културниот центар Mагаза а во рамките на најдолгото и најсодржајно културно лето Бит фест.
Постојат од 1997 година, настапувајќи главно на културните манифестации во земјава, и се занимаваат со истражување и негување на европската музичка традиција. А се во состав-Елена Ангеловска – вокал, Пламенка Трајковска – виолина, Немања Клинчаров – гитара и Елена Чадиковска – ударни инструменти.

Концертот беше изведен по повод 70 години од холокаустот во Македонија и на истиот беа изведени сефардски песни автентично обработени од овој ансамбл во класичен современ и етно стил стил.

И покрај неповолните временски услови концертот не беше прекинат туку продлжи во внатрешниот дел на магазата.Битолчани уживаа во истиот а на гостите им подарија бурни аплаузи а на крај заедно со нив ја пееја познатата Адио Керида.

Преку концертот духот на Сефардите беше во Битола токму преку автентичните песни во изведба на маестралните Келтикум.

http://www.tera.mk/2013071167256/ritamotnagradot/sefardskata-kultura-preku-koncertot-na-keltikum

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-